Schilderlessen

De schilderlessen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Gezamenlijk bepalen we wat het thema voor de volgende keer zal zijn. De onderwerpen die aan bod komen zijn: realistisch schilderen, kleurenleer, model- en portret, stofuitdrukking, perspectief, abstract schilderen etc. Ik maak daarbij gebruik van inspirerende voorbeelden van andere kunstenaars uit het verleden of heden.

We besteden twee lessen aan een onderwerp, zodat iedereen in de gelegenheid is om een schilderij af te maken wat vaak de moeilijkste fase is.

De beginner werkt de eerste lessen met eenvoudige opdrachten, zoals het schetsen van een kan of kop en schotel met houtskool. Zo leert de beginner gevoel voor vorm te krijgen. Daarna wordt met twee primaire kleuren de schets geschilderd, waarbij naast de vorm ook aandacht wordt besteed aan de lichtval en schaduwwerking. Na enkele lessen kan de beginner meedoen met de groep, waarbij ik extra begeleiding geef.

Ik raad de beginner tevens aan om een inspiratiemap te maken. Deze map wordt gevuld met foto's en afbeeldingen die voor hem of haar inspirerend werken en als hulp kunnen dienen bij de lessen. De eerste les kan men materiaal van het atelier gebruiken. Ik geef daarna advies bij het aanschaffen van verf en kwasten. De cursist werkt in principe met eigen materialen.

Schilderlesgegevens:

Locatie:

Schilderkunstlokaal
p/a Theater ’t Onderdak
1e verdieping, lokaal 13
J.P. Gouverneurlaan 40A
2171 ER Sassenheim

Tijden: 
Donderdagochtend9.30 uur - 11.30 uur
Donderdagavond20.00 uur - 22.00 uur
Vrijdagochtend9.30 uur - 11.30 uur

Het Schilderkunstlokaal werkt met schilderblokken van 10 lessen.
U kunt bij elke cursus instromen op een later tijdstip.
Kijk hier om enkele foto's van de lessen te bekijken.

Kosten: € 210,- voor 10 lessen

In de vakantieperioden (herfstvakantie, kerstvakantie, meivakantie) wordt in onderling overleg besloten om door te gaan of niet. In de maand augustus is er geen les. Dan worden er wel diverse workshops georganiseerd zoals een workshop buiten schilderen.